Veel gestelde vragen

Cadeau bonnen

Wij verkopen ook cadeaubonnen. Deze zijn bij ons op de kwekerij te koop of kunnen op verzoek verzonden worden (verzendkosten 2,00). U kunt dan het beste even een email sturen naar info@pietersplanten.nl  Ik zal u dan een betaalverzoek sturen en de cadeaubon naar het gewenste adres sturen.

Planten versturen

We zijn gestopt met het versturen van planten. Planten versturen is een vak apart. De planten moeten zo ingepakt zijn dat ze onderstboven goed   blijven. Dit kost helaas te veel tijd. Tijd die ik liever besteed aan het kweken van mooie planten. U zult de planten dus moeten komen halen op de kwekerij. Een bezoek aan de kwekerij is de reis helemaal waard. Er zijn altijd meer bijzondere planten te koop die niet online staan. Tevens krijgt u persoonlijk advies of kunt u zich laten inspireren door de voorbeeld borders en moederplanten.

Wij versturen alleen nog maar grote bestelling die per pallet verstuurd kunnen worden. 

Lezingen

Ik houd in de winter regelmatig lezingen. Een lezing duurt ongeveer anderhalf uur en meestal neem ik ook wat (besproken) planten mee voor de verkoop. De kosten zijn 150,- plus reiskosten. 

Workshops

Ik zal dit jaar een workshop planten vermeerderen organiseren voor Groei & Bloei Noord Veluwe. Ik heb geen ervaring met het organiseren van workshops, maar zeker wel met vermeerderen van planten. Wilt u met een groep ook deelnemen aan een workshop neem dan contact met mij op.

Tuingroepen

Leuk als u met een tuingroep de kwekerij wilt komen bezoeken. Ik vind het wel fijn om van te voor te horen als u langs wilt komen en met hoeveel personen. Een beetje afhankelijk van welke dag en de drukte kan ik u dan een korte rondleiding geven en wat vertellen over de kwekerij en mijn planten.

Tuinontwerp, beplantingsplannen en advies

Aan de slag in eigen tuin kan soms behoorlijk uitdagend zijn. Een beetje hulp om beginnersfouten te voorkomen kan zeer nuttig zijn.

Tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin is een vak apart. Hoe deel je een ruimte praktisch en slim in. Waar plan je een terras, een pad en de borders? Hoe maak je een diervriendelijke tuin of hoe sluit je tuin aan bij haar omgeving? Kortom, dit laat ik graag over aan een ontwerper die hiervoor gestudeerd heeft. Ik werk vaak samen met enkele tuinontwerpers die hierin gespecialiseerd zijn. Ik breng ze graag in contact met u.

Beplantingsplan

Ik maak regelmatig een beplantingsplan voor klanten. Door jaren lange ervaring weet ik goed op wat voor een plek planten goed tot hun recht komen. Ik let op combinaties en contrast en zorg ervoor dat de tuin in elk seizoen wat moois te bieden heeft. Meestal ga ik als volgt te werk;

  • Op basis van een schets, foto’s of een bezoek, maak ik een lijst van te gebruiken planten. 
  • De klant(of een hovenier) bereidt de border voor, zodat deze beplant kunnen worden.
  • Vervolgens kom ik dan langs met de planten en zet deze ter plaatse voor u uit.
  • De klant ( of een hovenier) mag de planten vervolgens zelf aanplanten.

Deze manier kost me veel minder tijd. Met name in het groei seizoen heb ik het te druk om een plan te tekenen en te bespreken. Bovendien is deze manier goedkoper dan een compleet ontwerp. U betaalt enkel de planten, reiskosten en de tijd voor het uitzetten van de planten.

Advies

Soms heeft u alleen behoefte aan wat advies. Als dit niet al te veel tijd kost dan kan ik u hiermee op de kwekerij helpen. Maar als het druk is of als u veel tijd nodig heeft is het handiger om hiervoor even een afspraak te maken op een moment dat het rustig is. U koopt dan voor 50 euro een half uur van mijn tijd. Voor deze 50 euro ontvangt u een tegoedbon, die u kunt gebruiken om planten voor te kopen.Vrijwilligers

Lekker buiten werken met planten is het leukste wat er is. Planten oppotten en vermeerderen en onder tussen van alles leren over de soorten waarmee je werkt. U ontvangt een onkostenvergoeding en planten, maar vooral veel werkplezier in leuk team met enthousiaste vrijwilligers. Heb je hier interesse in, neem dan even contact met met op of kom een keer langs om de mogelijkheden te bespreken.