WooCommerce Products Filter
toon de blokken hulp

Bloem kleur

Hoogte

Standplaats

Bloei periode

Product Vocht

Kermerken

Thalictrum - Ruit


Thalictrum is een geliefde borderplant die ondanks haar tere en verfijnde voorkomen toch sterk en makkelijk is. Het is een geslacht met meer dan 120 soorten. De belangrijkste kwaliteiten zijn de luchtige bloemen die lijken te zweven en het kleine sierlijke blad. De bloemen zijn er in de kleuren lila, roze, geel en wit.

Het blad is geraffineerd verfijnd, het lijkt op de varen Venushaar. Soms is het blad blauwgroen gekleurd of gemarmerd. Het kleine blad combineert mooi met grootbladige bladplanten, zoals Hosta of Podophyllum.

De individuele bloemen zijn vrij klein en onbeduidend, gelukkig compenseren ze dit gemis ruimschoots met de ‘power of numbers’. Massa’s kleine bloemetjes vormen luchtige wolken. Net als bij Gipskruid of Crambe. De bloemen missen de kroonbladen en het zijn vaak de meeldraden die de bloem kleuren.

Van nature groeit Thalictrum op vochtige plekken. Ze hebben over het algemeen een hekel aan hitte.   De plant groeit wel in volle zon, mits het vochtig genoeg is en het klimaat niet te warm is. In warme en droge borders is een plek in de schaduw aan te bevelen. Als ze meer zon krijgen worden ze minder hoog en groeien ze wat compacter. De ideale grond is vochthoudend, humusrijk en goed gedraineerd.

Enkele Thalictrum soorten kunnen zeer hoog worden zonder veel ruimte in beslag nemen, ze passen er als het ware altijd wel tussen. In border kan hoge Thalictrum erg nuttig zijn. Hun transparante karakter zorgt voor spannende combinaties.