WooCommerce Products Filter
toon de blokken hulp

Bloem kleur

Hoogte

Standplaats

Bloei periode

Product Vocht

Kermerken

Corydalis - Helmbloem

Corydalis is een prachtig geslacht bestaande uit meer dan 400 verschillende soorten. Onderling zijn er dan ook grote verschillen. Zo heb je als je naar het wortelgestel kijkt soorten met bollen, andere met wortelstokjes of soorten met vlezige wortels. Je hebt eenjarige soorten en vaste soorten. De meeste Corydalis soorten zijn vrij klein, maar je hebt ook planten die enorm groot kunnen worden, zoals Corydalis temulifolia of Corydalis scouleri.

Helmbloem (Corydalis cava) en Vogeltje-op-de-kruk (Corydalis solida) zijn stinzenplanten en bloeien in het vroege voorjaar. Het zijn “spring ephemerals”, voorjaarsplanten die een korte voortplantingscyclus hebben. Ze groeien, bloeien en zetten zaad in een korte periode, waarna ze afsterven en weer in de grond verdwijnen. Ephemerals maken dankbaar gebruik van het feit dat bomen en struiken nog niet in blad zijn. Zodra het blad aan de bomen komt is hun seizoen voorbij. Ze doen het dus niet goed onder naaldbomen.

Andere soorten zoals Corydalis flexuosa en Corydalis elata gaan in de zomer als het te warm of te droog is in rust en komen dan in de nazomer weer terug met nieuw blad. Maar bij voldoende vocht groeien deze soorten na de bloei gewoon door. Ze maken dan na de bloei wel nieuw blad aan.

Toont alle 6 resultaten