WooCommerce Products Filter
toon de blokken hulp

Bloem kleur

Hoogte

Standplaats

Bloei periode

Product Vocht

Kermerken

Anemonopsis - Schijnanemoon


De eerste keer dat ik een Anemonopsis zag bloeien was het liefde op het eerste gezicht! Lange overhangende stengels met daaraan knikkende bloemen. De witte wax-achtige bloemen kleuren aan de buitenkant en randen lila paars, betoverend mooi.

Japanse bosplant

Anemonopsis komt uit Japan, waar ze in het wild zeldzaam zijn. Ze groeien daar in bergbossen, het zijn dan ook echte schaduwplanten. Bij fel zonlicht zal het blad verbranden. Zorg voor beschutting en voldoende vocht, als ze te droog komen te staan in een warme zomer dan zullen ze sterven. Voldoe je aan de boven gestelde eisen dan zijn het langzaam groeiende maar ook langlevende planten.

Variëteiten

Het geslacht Anemonopsis is monotypisch (het geslacht bestaat uit maar één soort). Er is een bijzondere selectie met compleet witte bloemen, die niet vaak aangeboden wordt. Sinds afgelopen jaar heb ik een nog bijzondere vorm gekocht. Namelijk Anemonopsis macrophylla Flora Plena, deze heeft gevulde bloemen. Het zal wel even duren voor ik deze voldoende heb vermeerderd om aan te kunnen bieden.

Toont alle 2 resultaten